Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjaopas: Etusivu

Oppaasta

Tässä oppaassa esitellään Xamkin kirjaston hankkimia e-kirjapalveluita, annetaan vinkkejä e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen eri laitteille sekä kerrotaan palvelujen käyttöehdoista.

E-kurssikirjat

Kurssikirjat pyritään aina hankkimaan elektronisena. E-kurssikirjoja, etenkin suomenkielisiä, on kuitenkin vielä rajallisesti saatavilla.

Tietokantojen ja e-aineistojen käyttöehdot

Tarkat aineistokohtaiset käyttöehdot löydät Kaakkurista kunkin tietokannan tiedoista Käyttöehdot –linkistä, joka löytyy 'näytä kaikki tiedot' valinnan alta. Olet vastuussa mahdollisesta käyttöehtojen vastaisesta käytöstä. Tutustu siis käyttöehtoihin!

Xamkin kirjaston e-kirjat

Kirjasto hankkii painettujen kirjojen ohella e-kirjoja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Käytössäsi on useita erilaisia e-kirjapalveluita. Eri palveluiden kautta hankittujen kirjojen käyttöliittymät, käyttöehdot ja käyttötavat vaihtelevat. Tästä oppaasta löydät ohjeita ja vinkkejä e-kirjojen käyttöön palveluittain.

Mistä löydät e-kirjat

E-kirjat löytyvät  Xamkin  Kaakkuri Finnasta . Hae esim. kirjan tai tekijän nimellä ja rajaa hakutuloksesi aineistotyypin mukaan e-kirjoihin. Hakutuloksista löydät linkin e-kirjaan.

Voit etsiä ja selata e-kirjoja myös e-kirjapalveluiden omista käyttöliittymistä. E-kirjapalvelut löydät Finnasta > Selaa tietokantoja tai tästä oppaasta.

E-aineistojen käyttöehdot

Mitä käyttäjä saa tehdä

 • selailla ja tehdä tiedonhakuja
 • kohtuullisessa määrin tulostaa paperille tai tallentaa omaan opiskelu- tai tutkimuskäyttöön 
 • hakujen tuloksia
 • yksittäisiä artikkeleita tai 
 • tekstin osia e-kirjoista
 • lähettää sähköpostitse tai paperikopioina yksittäisiä artikkeleita toiselle henkilölle henkilökohtaiseen käyttöön tieteellisen kommunikoinnin nimissä

Mitä käyttäjä ei saa tehdä

 • käyttää aineistoa tai osaa siitä kaupallisiin tarkoituksiin
 • levittää, myydä tai muokata aineistoa tai tehdä siitä johdannaisteoksia tai antaa aineistoa muille kuin sen käyttöön oikeutetuille henkilöille
 • poistaa tai muuttaa aineistossa olevia tekijöiden nimiä tai kustantajan tekijänoikeusmerkintöjä tai muita tunnistetietoja tai kieltoja
 • käyttää ohjelmistoja, jotka kopioivat automaattisesti aineistoja
 • järjestelmällisesti kopioida tai tulostaa aineistoa paperille tai julkaista aineistoa uudelleen muussa muodossa

E-kirjoja Ebook Centralissa

Kaakkuri-pikahaku

 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai sähköpostilla. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme! Aukioloaikamme löydät esimerkiksi  Kaakkuri-palvelumme etusivulta.

Xamkin kirjasto verkossa