Skip to main content

E-kirjaopas: Etusivu

Oppaasta

Tässä oppaassa esitellään Xamkin kirjaston hankkimia e-kirjapalveluita, annetaan vinkkejä e-kirjojen lukemiseen ja lataamiseen eri laitteille sekä kerrotaan palvelujen käyttöehdoista.

E-kurssikirjat

Kurssikirjat pyritään aina hankkimaan elektronisena. E-kurssikirjoja, etenkin suomenkielisiä, on kuitenkin vielä rajallisesti saatavilla.

Tietokantojen ja e-aineistojen käyttöehdot

Tarkat aineistokohtaiset käyttöehdot löydät Kaakkurista kunkin tietokannan tiedoista Käyttöehdot –linkistä, joka löytyy 'näytä kaikki tiedot' valinnan alta. Olet vastuussa mahdollisesta käyttöehtojen vastaisesta käytöstä. Tutustu siis käyttöehtoihin!

Xamkin kirjaston e-kirjat

Kirjasto hankkii painettujen kirjojen ohella e-kirjoja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Käytössäsi on useita erilaisia e-kirjapalveluita. Eri palveluiden kautta hankittujen kirjojen käyttöliittymät, käyttöehdot ja käyttötavat vaihtelevat. Tästä oppaasta löydät ohjeita ja vinkkejä e-kirjojen käyttöön palveluittain.

Mistä löydät e-kirjat

E-kirjat löytyvät  Xamkin  Kaakkuri Finnasta . Hae esim. kirjan tai tekijän nimellä ja rajaa hakutuloksesi aineistotyypin mukaan e-kirjoihin. Hakutuloksista löydät linkin e-kirjaan.

Voit etsiä ja selata e-kirjoja myös e-kirjapalveluiden omista käyttöliittymistä. E-kirjapalvelut löydät Finnasta > Selaa tietokantoja tai tästä oppaasta.

E-aineistojen käyttöehdot

Mitä käyttäjä saa tehdä

 • selailla ja tehdä tiedonhakuja
 • kohtuullisessa määrin tulostaa paperille tai tallentaa omaan opiskelu- tai tutkimuskäyttöön 
 • hakujen tuloksia
 • yksittäisiä artikkeleita tai 
 • tekstin osia e-kirjoista
 • lähettää sähköpostitse tai paperikopioina yksittäisiä artikkeleita toiselle henkilölle henkilökohtaiseen käyttöön tieteellisen kommunikoinnin nimissä

Mitä käyttäjä ei saa tehdä

 • käyttää aineistoa tai osaa siitä kaupallisiin tarkoituksiin
 • levittää, myydä tai muokata aineistoa tai tehdä siitä johdannaisteoksia tai antaa aineistoa muille kuin sen käyttöön oikeutetuille henkilöille
 • poistaa tai muuttaa aineistossa olevia tekijöiden nimiä tai kustantajan tekijänoikeusmerkintöjä tai muita tunnistetietoja tai kieltoja
 • käyttää ohjelmistoja, jotka kopioivat automaattisesti aineistoja
 • järjestelmällisesti kopioida tai tulostaa aineistoa paperille tai julkaista aineistoa uudelleen muussa muodossa

E-kirjoja Ebook Centralissa

Kaakkuri-pikahaku

 

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjastoon  e-lomakkeella  tai s-postilla. Tervetuloa myös kampuskirjastoihin, autamme mielellämme! Aukioloaikamme löydät esimerkiksi  https://kaakkuri.finna.fi -palvelun etusivun alaosasta.

Xamkin kirjasto verkossa

Kaakkuri
kaakkuri.finna.fi

Kirjaston verkkosivut
www.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Studentissa
student.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Youtubessa
https://www.youtube.com

Kirjasto Facebookissa
www.facebook.fi/xamkkirpa​ 

Kirjasto Twitterissä
@xamkkirpa​