Skip to main content

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala: Opinnäytetyöt

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opinnäytetyöt

Opinnäytetöitä ovat mm. ammattikorkeakoulujen AMK-opinnäytetyöt ja YAMK-opinnäytetyöt sekä yliopistojen pro gradut, lisensiaattityöt ja väitöskirjat. Voit etsiä sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa tehtyjä opinnäytetöitä Finnasta, arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteistietokannasta.

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä voit lukea ja etsiä myös Theseuksesta, ammattikorkeakoulujen yhteisestä opinnäytetyötietokannasta.

Yliopistojen opinnäytetöitä voit etsiä myös suoraan yliopistojen omilta verkkosivuilta ja julkaisuarkistoista.

Vapaasi verkossa olevia opinnäytetöitä voit löytää myös useiden ulkomaisten korkeakoulujen omilta sivuilta.

Opinnäytetyöt Finna.fi:ssä

Voit hakea kerralla ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa tehtyjä opinnäytetöitä Finna.fi palvelun kautta. Finnasta löytyy Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja.

Tee haku normaalisti joko pikahaussa tai tarkennetussa haussa ja rajaa hakusi koskemaan vain opinnäyteöitä. Voit rajata hakutulokseksi esim. vain pelkästään väitöskirjat. Osa aineistoista on saatavilla verkossa ja osan voit tilata omaan kirjastoosi kaukolainana. Tilauksen voit tehdä Xinfon kautta. Kaukolainaus on Xamkin omille opiskelijoille maksutonta. 

Ammattikorkeakoulujen opinnäytteet Theseuksessa

Löydät kaikkien ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut Theseuksesta. Voit selata koko kokoelmaa tai esim. tietyn ammattikorkeakoulun tai koulutusalan opinnäytetöitä. Tutustu myös Theseuksen hakuohjeeseen, jotta saat tehtyä tehokkaita hakuja.

Theseus

Xamkin opinnäytetyöt ja julkaisut Theseuksessa.

Opinnäytetyöpajat

Opinnäytetyöpajoja järjestetään kaikilla kampuksilla. Pajoissa on paikalla kirjaston tietoasiantuntija opastamassa tiedonhankinnassa. Lisäksi pajoissa saa apua mm. tieteellisen tekstin kirjoittamisessa ja tekstin ja taulukoiden asettelussa. Kevään 2019 pajoihin voi ilmoittautua Studentissa.

Xamkin kirjasto verkossa

Kaakkuri
kaakkuri.finna.fi

Kirjaston verkkosivut
www.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Studentissa
student.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Youtubessa
https://www.youtube.com

Kirjasto Facebookissa
www.facebook.fi/xamkkirpa​ 

Kirjasto Twitterissä
@xamkkirpa​