Skip to main content

Tiedonhankinnan opas: Etusivu

Tervetuloa tiedonhankinnan oppaaseen

Löydät tästä oppaasta materiaaleja avuksi tiedonhankintaan ja tiedon arviointiiin. Opasta käytetään sekä tiedonhaun lähiopetuksen että itsenäisen opiskelun tukena. Opinnäytetyö on laajin tiedonhankintaa vaativa osa opintoja. Tämän vuoksi tästä oppaasta löytyy opinnäytetyön tiedonhankinnasta oma välilehtensä.

Kirjastopalvelut järjestää kaikille Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) opiskelijoille kirjaston käytön ja tiedonhankinnan opetusta. Opetuksen päämääränä on, että opiskelija ymmärtää tiedonhankinnan prosessin ja hallitsee perustaidot hankkia itsenäisesti ja tehokkaasti tietoa oman alansa tiedonlähteistä. Tiedonhankintataidoista on apua niin opiskelussa kuin jatkossa myös työelämässä. Tietoa on tarjolla valtavia määriä, ja parhaiten tiedon keskellä selviää, kun omaa hyvät taidot hakea ja arvoida löydettyä tietoa.

Xamkilaisena sinun kannattaa lähteä hakemaan tietoa aina ensisijaisesti Kaakkurin kautta. Kaakkurista löydät kaikki Xamkille hankitut aineistot painettuna ja sähköisenä sekämyös linkkejä avoimiin aineistoihin.

  Hyvää tutkimusmatkaa!kaakkurin logo

Tavoitteena informaatiolukutaito

Nykymaailmassa tieto muuttuu ja kehittyy kokoajan, jolloin on entistä tärkeämpää, että pystyt hakemaan ja löytämään tietotulvasta itsellesi parhaan ja paikkaansa pitävimmän aineiston. Informaatiolukutaitoinen henkilö osaa tunnistaa, löytää, arvioida, soveltaa ja omaksua tietoa. Tiedonhakutaidot ovatkin olennainen osa informaatiolukutaidossa kehittymistä. Kun sinulla on hyvät tiedonhankinnan taidot, työskentelysi tehostuu ja nopeutuu. Tiedonhankinnan taidot auttavat myös pääsemään laadukkaampiin lopputuloksiin, joka näkyy niin opiskelussa kuin työelämässä. 

kuvassa kerrotaan informaatiolukutaidosta lyhyesti

Kirjaston tarjoama opetus ja ohjaus tukena tiedonhaussa ja tiedon arvioinnissa

Opinnäytetyöpajat

Opinnäytetyöpajoja järjestetään kaikilla kampuksilla. Pajoissa kirjaston informaatikko on paikalla opastamassa tiedonhankinnassa. Lisäksi pajoissa saa apua mm. tieteellisen tekstin kirjoittamisessa ja tekstin ja taulukoiden asettelussa. Kevään 2019 pajoihin voi ilmoittautua Studentissa

Tarvitsetko apua tiedonhaussa?

Ota yhteyttä tietoasiantuntijaan, alta löydät yhteystietomme.

Kotkan kampus
Pekka Malvela
Pekka.Malvela@xamk.fi
044 702 8461

Varaa ohjausaika

Henni Laitala/poissa
Henni.Laitala@xamk.fi
044 702 8542


Kouvolan kampus
Oili Valtonen
Oili.Valtonen@xamk.fi
044 702 8570
> Varaa ohjausaika 


Mikkelin kampus
Terhi Kaipainen
Terhi.Kaipainen@xamk.fi
> Varaa ohjausaika​

 

Savonlinnan kampus
Tapio Salmela
Tapio.Salmela@xamk.fi
050 312 4973​​
> Varaa ohjausaika

Anna palautetta tiedonhankinna opetuksesta

Kirjastopalvelut keräävät palautetta annettavasta tiedonhaun opetuksesta ja ohjauksesta. Palautteen avulla kehitämme opetusta.

Palautteesi voit käydä kertomassa täällä.

Kiitos vastauksestasi!

Xamkin kirjasto verkossa

Kaakkuri
kaakkuri.finna.fi

Kirjaston verkkosivut
www.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Studentissa
student.xamk.fi/kirjasto

Kirjasto Youtubessa
https://www.youtube.com

Kirjasto Facebookissa
www.facebook.fi/xamkkirpa​ 

Kirjasto Twitterissä
@xamkkirpa​ 

 

Muita tiedonhankinnan oppaita verkossa