Xamk READ on Xamkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyöstä (TKI) kertova verkkolehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Artikkeleissa kerromme laadukkaasta TKI-toiminnastamme monipuolisesti ja kiinnostavasti. Kuvaamme, millaista työtä teemme, mitä tuloksia saamme aikaan, ja miten vahvistamme maakuntiemme elinvoimaa.
Xamk READ on suunnattu ensisijaisesti ulkoisille kohderyhmille, mutta sen avulla voi välittää tietoa myös kaikille xamkilaisille. Verkkolehdessä julkaistut artikkelit kerryttävät julkaisupisteitä ja niistä maksetaan julkaisupalkkio. Muistathan kirjata artikkelisi Justukseen lehden numeron ilmestyttyä (julkaisuluokka E1).
Toivomme lehteen artikkeleita laajasti eri Xamkin osaamisaloilta ja eri kampuksilta. Hyviä kumppanuuksia kannattaa nostaa esiin. Teemme yhteiskunnallisesti merkittävää, vaikuttavaa työtä, ja READ tarjoaa oivan mahdollisuuden kertoa siitä muillekin!
Voit lähettää juttuideasi tai valmiin tekstin sähköpostitse lehden toimitussihteerille Anne Hytöselle (anne.hytonen@xamk.fi). Mikäli haluat kommentteja ideaan tai tekstin työstämiseen, varaa siihen riittävästi aikaa.
Tutustu kirjoitusohjeisiimme ja nappaa sieltä vinkit näkökulman valintaan, tekstin rakenteeseen, tyyliin ja kieleen. Ohjeissa on huomioitu myös saavutettavuus. Muistathan lisätä artikkeliisi toimitussihteerin avuksi vahvuusalan, asiasanat ja tarvittaessa hankkeen perustiedot ja rahoittajan.
Xamk READin ilmestymisaikataulun ja muuta lisätietoa löydät Lux-intranetista.
Next on Xamkin ulkoisille sidosryhmille suunnattu, korkeakoulun toiminnasta ja tuloksista kertova verkkolehti. Nextin löydät osoitteesta https://next.xamk.fi/. Lehden päätoimittaja on Katri Ryttyläinen-Korhonen ja päätoimitussihteeri Oona Hurme, oona.hurme@xamk.fi
Next on jatkuvasti päivittyvä - voit siis tarjota lehteen juttuja milloin vain. Nextissä julkaistavat jutut voivat olla niin kirjoitettuja artikkeleita kuin videoita ja podcastejakin. Lehteen voi kirjoittaa sekä Xamkin henkilökunta että opiskelijat - yhdessä tai erikseen. Nextiin voit kirjoittaa myös yhdessä ulkopuolisen yhteistyökumppanin kanssa.
Nextiin voit kirjoittaa esimerkiksi opetuskokeiluista, innovaatioista ja kehittämistyöstä, organisaation sisäisestä, alueellisesta, kansallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä sekä yhteistyön tuloksista, ammattialan kehittämisestä jne. Voit myös kirjoittaa mielipidekirjoituksen ja tarttua ajankohtaiseen, yhteiskunnalliseen aiheeseen.
Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan Nextiin, löydät tarkemmat ohjeet kirjoittajille alla olevista linkeistä.
Samat ohjeet löytyvät myös Nextin tiimistä, Yleistä-kanavan tiedostoista.
Voit tarjota käsikirjoitustasi viiteen eri julkaisusarjaan: Xamk Tutkii, Xamk Kehittää, Xamk Inspiroi, Xamk Beyond ja Xamk Oppimateriaalit.
Tutustu ensin julkaisusarjojen ja julkaisuprosessin kuvauksiin. Ota yhteyttä julkaisupalveluihin ja varaa suunnitteluaika.
Ammattikorkeakoululain kannalta Xamkin julkaisutoiminnan tarkoitus on lisätä ammattikorkeakoulumme tuottaman tiedon vaikuttavuutta ja hyödynnettävyyttä ammattikorkeakouluopetuksessa, työelämässä ja aluekehityksessä. Xamkin julkaisusarjoissa julkaistaan Xamkin toimintaan liittyviä tai sitä kuvaavia teoksia, ja julkaisuissa levitetään ammattikorkeakoulussa tehdyn työn tuloksena syntynyttä synteesiä, saatuja tutkimustuloksia käsiteltävästä aihepiiristä tai tutkimus-, kehittämis-, opetus- tai tukipalvelutyössä tavoitettua merkityksellistä sisältöä. Oleellista on tavoitella jonkin uuden tiedon löytämistä ja lisäämistä yhteiskuntaan.
Xamkin julkaisutoiminnassa noudatetaan avoimen tieteen periaatteita. Julkaisusarjojen julkaisut ovat kirjallisessa, visuaalisessa tai muussa OKM:lle raportoitavien julkaisujen muodossa tehtyjä teoksia. Julkaisusarjojen kohderyhmänä eivät ole ensisijaisesti hankkeiden rahoittajat. Sarjoissa ei siis julkaista rahoittajalle suunnattua tai sitä muistuttavaa loppuraporttia, jossa kuvataan lähinnä hankkeen kulkua tai hallintoa.
eli IMRAD-rakenne:Introduction, methods, results, analysis, discussion
Xamk Oppimateriaalit -sarjassa voi julkaista oppimisen tueksi laadittua oppimateriaalia. Oppimateriaalin voi kohdentaa ammattikorkeakouluopiskelijoille, alan ammattilaisille tai muulle aiheesta kiinnostuneelle yleisölle.