Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tiedonhankinta

TIEDONHANKINNAN OPAS JA E-AINEISTO-OPAS

Tervetuloa Xamkin Kirjastopalveluiden tiedonhankinnan ja e-aineisto-oppaisiin. Tiedonhankinnan oppaasta löydät apua tiedonhankintaan ja tiedonarviointiin. E-aineisto-opas taas johdattaa erilaisten Kaakkurista sekä vapaasta verkosta löytyvien lähdeaineistojen äärelle. Kumpaakin opasta käytetään niin lähi- ja verkko-opetuksen tukena ja se soveltuu myös itseopiskeluun.

Tiedonhankinnan opas

Tiedonhankinnan opas - avuksi tiedonhankintaan ja tiedon arviointiin

E-aineisto-opas

E-aineisto-opas - avuksi erilaisten aineistojen käyttöön

Tietoasiantuntijat ohjaavat ja neuvovat

Varaa sinulle sopiva tiedonhaun ohjausaika keneltä vain tietoasiantuntijalta, jolla sopiva aika on vapaana. Tiedonhaunohjausta annetaan pääsääntöisesti vain verkossa.

Huomaa, että tiedonhaun ohjaus ei korvaa tietoasiantuntijan pitämää tiedonhaun koulutusta. Varmistathan, että olet osallistunut tiedonhankinnan koulutukseen ennen tiedonhaun ohjausajan varaamista.

Ohjauksessa ei siis opeteta tiedonhankinnan perusteita vaan ohjataan aiheen mukaista hakua, tietyn tietokannan käyttöä tai tutkimustiedonhakua, esimerkiksi opinnäytetyöhön tai tiettyyn oppimistehtävään liittyen.
Soila Eräniemi varaa ohjausaika Ohjaan Kotkan kampuksen koulutusaloihin liittyvää tiedonhakua.
Terhi Kaipainen varaa ohjausaika Ohjaan perus-, yamk-, polku- ja avoimen amkin opiskelijoiden tiedonhakua mm. seuraavilla aloilla: informaatioteknologia, liiketalous, matkailu-, ravitsemus- ja nuoriso, metsä, sosiaali- ja terveys, tekniikka.
Tapio Salmela varaa ohjausaika Ohjaan mm. seuraavien koulutusten opiskelijoita: biotuotetekniikka, fysioterapia, jalkaterapia, liikunnanohjaajat, rakennustekniikka, teollinen puurakentaminen, sairaanhoitaja, sosionomi, kouluhyvinvointi ja kuraattorityö, turvallisuusala, yamk-opiskelijat
Oili Valtonen varaa ohjausaika Ohjaan perus- ja yamk-opiskelijoiden tiedonhakua seuraavilta koulutusalolta: kulttuuri, sosiaali- ja terveys, liiketalous sekä tekniikka. 

Kysy tiedonhausta kirjastolta Xinfon lomakkeella, tietoasiantuntijat vastaavat kysymykseesi.