Siirry pääsisältöön

Xamkin julkaisijan opas

Kunka valita julkaisuun kuvia ja huomioida kuviin liittyvät luvat?

Kuvien käyttöön liittyy samat tekijänoikeudet ja CC-lisenssit kuten muihinkin teoksiin. Saat näistä lisää tietoa oppaan kohdasta Mitä pitää sopia? Tekijänoikeus ja CC-lisenssit. Huolehdi kuvia valitessasi ja käyttäessäsi aina ensin nämä asiat kuntoon, jos et käytä itse ottamiasi kuvia. Itse otettujen kuvien kohdalla on tärkeää muistaa henkilötietosuojaa ja muuta sopimista koskevat asiat. Löydät LUX-inranetistä lisää ohjeita mm. kuvauslupaan liittyen, kun kuvia halutaan käyttää markkinoinnissa. (linkki aukeaa uuteen ikkunaan, vaatii kirjautumisen)

 

Avoimia kuva-aineistoja

Löydät hyvän listauksen ja linkit avoimiin kuva-aineistoihin ImagAO - Avoin tiede ja kuvien käyttö -oppaasta. Muista aina tarkistaa kuvan käyttöehdot lähdesivulta, vaikka kuvapankki tai muu kuvia sisältävä sivusto olisi mainittu avoimeksi. Alla on myös joitain muita paikkoja, joista avoimia kuvia voi etsiä.

Sallitut kuvien käyttötavat

Kaaviossa kuvataan miten voit käyttää löytämiäsi kuvia sallitusti

Sallitut kuvien käyttötavat, jonka tekijät ovat Jenni Mikkonen, Mari Pesola, Maria Rehbinder, Marika Sarvilahti ja visuaalisen ilmeen tekijät ovat Metropolia, Valovirta Design, Jorgos Hatzikelis, Ulla Timonen ja Mikko Multanen on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Perustuu teokseen osoitteessa http://libguides.aalto.fi/imagoa

Saavutettavuusseloste | Accessibility statement