Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Xamkin julkaisijan opas

Mediatuotannot

Xamkissa mediapalveluita tarjoavat Julkaisu- ja tuotantopalvelut sekä Darcmedia. Tuemme  henkilöstöä erilaisissa tuotantoprosesseissa ja tarjoamme apua muun muassa kaupallisten mikrokurssien tuottamisessa ja AV-tuotannoissa.

Xamkilla on käytettävissä esimerkiksi Panopto -videoiden tallennepalvelu videoiden tuottamiseen sekä jakamiseen, Youtube-tili videojulkaisemiseen, SoundCloud-tili podcasteille sekä Claned oppimisympäristö mikrokurssien julkaisuun.

Xamkissa videoita ja podcasteja tai äänijulkaisuja julkaistaan esimerkiksi Next-verkkolehden yhteydessä. Next-lehden ohjeet löytyvät Nextin Teams-tiimistä. 

Nextissä julkaistavien videoiden ja äänijulkaisujen tulee noudattaa seuraavia periaatteita:  

  • Toimituskunnan etukäteen hyväksymä käsikirjoitus. 

  • Vähintään yhdellä tekijällä tulee olla yhteys korkeakouluun. 

  • Toimituskunnan, tekijöiden affiliaation (julkaisussa tekijän nimen kohdalla on mainittu Xamk) ja ilmestymisajan tulee käydä ilmi. 

  • Myös äänitallenteella tekijät esittelevät itsensä ja organisaationsa. 

  • Julkaisun pitää liittyä henkilöiden tutkimus- tai asiantuntijatyöhön korkeakoulussa. Oleellista on tavoitella jonkin uuden tiedon löytämistä tai lisäämistä. 

  • Aineistoa tai ohjelmaa ei ole aikaisemmin julkaistu vastaavassa muodossa.

Mikrokurssituotanto

Mikrokurssit tuotetaan Xamkissa kehitetyn ja testatun tuotantomallin avulla. Tuotannoista vastaa Xamkin Julkaisu- ja tuotantopalvelut yksikkö. Mikrokurssi (eng. Micro Course) on Xamkin käyttämä termi maksullisista verkkopohjaisista koulutustuotteista. Lisätietoja mikrokursseista ja tuotannosta.

Darcmedia

Darcmedia on Xamkin Informaatioteknologian yksikön yhteydessä toimiva mediatuotantoihin keskittynyt tiimi, joka operoi tuotantoyhtiöperiaatteella. Darcmedia palvelee niin Xamkin sisäisiä kuin ulkopuolisiakin yritys- ja yhteisöasiakkaita. Darcmedian pääasialliset palvelut ovat livestriimaus, virtuaalitapahtumien tekninen toteutus, TV-tuotannot, esittely- ja markkinointivideot, koulutusvideoiden tekninen tuotanto sekä valokuvaus.

Darcmedian palvelut ovat aina asiakkaan/tilaajan tarpeisiin räätälöityjä ja samalla myös maksullista palvelutoimintaa. Jos pohdit video- tai streamtuotannon toteutusta, ota yhteys Darcmedian tuottajaan Manu Eloahoon, yhdessä löydämme tarpeisiisi parhaiten sopivimman tuotannon. Yhteystiedot löydät Darcmedian verkkosivuilta.